Algemene voorwaarden Tamara Sijlbing
Versie 1, november 2022. De algemene voorwaarden zijn ook te downloaden via:

  1. Algemeen 

Deze algemene voorwaarden gelden voor elk aanbod van Tamara Sijlbing en alle voorstellen, werkzaamheden, overeenkomsten tussen Tamara Sijlbing en haar opdrachtgevers. Deze algemene voorwaarden betreffen 1. alle mensen die een aankoop doen in de webshop op www.tamarasijlbing.nl (‘Winkeltje’), via e-mail, social media of in fysieke vorm en alle mensen die een dienst of gepersonaliseerd product afnemen bij Tamara Sijlbing, en 2. Tamara Sijlbing (eigenaar, auteur, maker).

Opdrachtgevers ontvangen deze algemene voorwaarden per e-mail voor aanvang van de opdracht. Bij bestellingen in de webwinkel (‘Winkeltje’) dient de klant akkoord te gaan met deze voorwaarden voor het afronden van de bestelling. Daarnaast zijn deze algemene voorwaarden toegankelijk via de website.

Waar in de vervolgtekst ‘jij’, ‘je’ of ‘jullie’ staat, wordt ‘opdrachtgever’ en/of ‘klant’ bedoeld. Waar ‘ik’ of ‘mijn’ staat, wordt Tamara Sijlbing bedoeld.

Op al mijn werkzaamheden is het Nederlands recht van toepassing.

  1. Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: Tamara Sijlbing
Vestigingsadres: Zwaluw 25, 3435 AA Nieuwegein (geen bezoekadres)
Contact: via het contactformulier of e-mail info@tamarasijlbing.nl
Telefoon: +31 (0) 6 11702524
E-mailadres: info@tamarasijlbing.nl
KvK-nummer: 78348862
BTW nummer: NL003323691B05

  1. Auteursrecht en intellectueel eigendom

Tekst en beeldmateriaal van de site, webshop, diensten en gepersonaliseerde producten mogen alleen gebruikt worden met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Tamara Sijlbing (tenzij specifiek anders vermeld). Het auteursrecht van de teksten op de website, producten en diensten blijft ten alle tijden bij Tamara Sijlbing liggen.

Teksten geschreven in opdracht hebben een licentie voor eenmalige publicatie tenzij schriftelijk anders overeengekomen. Wil je de teksten voor iets anders gebruiken dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren? Neem dan eerst contact met Tamara Sijlbing op.

Het is verplicht mijn naam (Tamara Sijlbing) te vermelden bij alle werken waaraan ik heb meegewerkt, tenzij daar bezwaren tegen bestaan waarover schriftelijk afwijkende afspraken zijn gemaakt. Andersom kan ik ook eisen dat mijn naam juist niet vermeld wordt.

Als mijn kennis door uitvoering van de overeenkomst is toegenomen, mag ik die ook voor andere doeleinden gebruiken, tenzij het om strikt vertrouwelijke informatie gaat.

  1. Bestellen en betalen

Wanneer je als klant een bestelling in de webwinkel plaatst en kiest voor ‘Bestelling plaatsen en betalen’ of wanneer je als opdrachtgever akkoord geeft op een offerte, ga je akkoord met deze algemene voorwaarden. De klant/opdrachtgever gaat dan een betaalverplichting aan met Tamara Sijlbing en is daarmee verplicht het overeengekomen bedrag te betalen voor zijn of haar aankoop. 

In de webwinkel kun je betalen met IDEAL. Voor diensten en/of gepersonaliseerde producten ontvangt de opdrachtgever vooraf een offerte. Door akkoord te gaan met deze offerte gaat de opdrachtgever een betaalverplichting aan. Deze verplichting blijft ook geldig als de opdrachtgever niet op het eindproduct reageert. De opdrachtgever wordt vriendelijk doch dringend verzocht binnen zeven dagen te reageren op de afgeleverde producten en/of diensten. Na het afronden van diensten of afronden van gepersonaliseerde producten, ontvangt de opdrachtgever een factuur. Deze factuur dient binnen 14 dagen betaald te worden door de opdrachtgever onder vermelding van het factuurnummer. Afwijkingen voor het moment van factureren of het betaaltermijn kunnen alleen plaatsvinden als dit vooraf schriftelijk is overeengekomen door beide partijen.

Bij het uitblijven van betaling binnen de betaaltermijn is Tamara Sijlbing gerechtigd om (boete)rente in rekening te brengen.

  1. Bedenktijd en retourneren

Bij een wens tot retourneren kan er contact opgenomen worden met Tamara Sijlbing via het contactformulier of via e-mail (info@tamarasijlbing.nl). Er gelden een aantal uitzonderingen voor retouren. Deze uitzonderingen vind je onder ‘uitzondering van herroeping’ en ‘Garantie en aansprakelijkheid’.

Alleen producten in originele staat worden retour genomen. Tamara Sijlbing heeft het recht om een retourzending te weigeren wanneer het product niet in originele staat verkeert en/of het product niet binnen 14 dagen na ontvangst is geretourneerd door de klant. De kosten voor de retourzending zijn voor rekening van de klant, tenzij anders overeengekomen.

Wanneer de klant binnen het vermelde termijn gebruik heeft gemaakt van het herroepingsrecht en een bedrag heeft betaald, zal Tamara Sijlbing het verontschuldigde bedrag binnen 14 dagen terugbetalen. Hierbij behoudt Tamara Sijlbing zich het recht om te wachten met terugbetalen totdat zij het product terug heeft of de klant een bewijs van terugzending overdraagt. 

Bij diensten en gepersonaliseerde producten heeft de opdrachtgever het recht om de door Tamara Sijlbing opgestelde offerte te weigeren. Nadat de offerte is geaccepteerd, heeft de opdrachtgever niet langer het recht om zich te bedenken.

  1. Verzenden en leveren

Producten uit de webwinkel worden binnen 3 werkdagen na de orderbevestiging verzonden, tenzij anders vermeld of overeengekomen. Producten worden (meestal) verzonden als brievenbuspakket. Met uitzondering van bestellingen die te groot zijn, deze worden als pakket verzonden. Afhankelijk van de verwerkingstijd van PostNL is de levertijd daarmee 2 tot 5 werkdagen.

Verzendkosten voor bestellingen in de webwinkel worden berekend in de winkelwagen. 

Voor bestellingen en verzending buiten Nederland kan contact opgenomen worden met Tamara Sijlbing via het contactformulier of via e-mail (info@tamarasijlbing.nl).

  1. Garantie en aansprakelijkheid

Tamara Sijlbing zet zich volledig in om goede en degelijke producten en diensten te leveren.

Producten uit de webwinkel

Tamara Sijlbing is niet aansprakelijk voor het verkleuren, slijten of andere gebreken die tijdens het gebruik van de producten kunnen optreden. Gebreken die ontstaan door normale slijtage, gebreken te wijten aan de klant, of kleurverschillen tussen online beeldmateriaal en het product vallen niet onder de garantie.

Het product ‘Mom Tribe in een boekje’: De omslag van Mom Tribe in een boekje is gemaakt van dubbelgevouwen kraftpapier. Dit is een relatief zachte omslag, waardoor hoekjes sneller kunnen slijten dan een gelamineerd boek of hardcover. Daarnaast is het boek gebonden met een wire-o-band, hierdoor kun je naar wens pagina’s uit het boekje scheuren wanneer het voor jou compleet is, maar maakt de binding iets kwetsbaarder dan boeken gebonden op andere wijze.

Diensten en gepersonaliseerde producten

De opdrachtgever is inhoudelijk deskundig en heeft de plicht om diensten te controleren op onjuistheden en onzorgvuldigheden en aanvaard de aansprakelijkheid die daaruit voortvloeit.

Tamara Sijlbing is niet verantwoordelijk voor directe of indirecte schade door geleverde diensten.

  1. Uitsluiting van herroeping

Diensten en/of gepersonaliseerde producten die door Tamara Sijlbing zijn gemaakt of geleverd zijn uitgesloten van herroeping. Tamara Sijlbing zet zich in om zo goed mogelijk product of dienst te leveren aan de opdrachtgever. Tamara Sijlbing stuurt een offerte naar de opdrachtgever die deze kan weigeren of accepteren. Wanneer de offerte geaccepteerd wordt, gaat het proces in gang en kan de offerte niet herroepen worden. De opdrachtgever krijgt mogelijkheid tot feedback en correcties. Het is niet mogelijk diensten te retourneren.

Uitsluiting van herroeping verder van toepassing als klanten Mom Tribe in een boekje willen retourneren of ruilen, omdat de hoekjes snel slijten of omdat de de pagina’s losgescheurd zijn. De omslag van Mom Tribe in een boekje is gemaakt van dubbelgevouwen kraftpapier. Dit is een relatief zachte omslag, waardoor hoekjes sneller kunnen slijten dan een gelamineerd boek of hardcover. De boekjes kunnen op basis van klachten hierover niet geretourneerd worden. Daarnaast is het boek gebonden met een wire-o-band, hierdoor kun je naar wens pagina’s uit het boekje scheuren wanneer het voor jou compleet is. Wanneer pagina’s gescheurd zijn, kun je het boekje niet langer retourneren.

  1. Kwaliteit en resultaat

Alle opdrachten en producten worden zorgvuldig, naar kennis en vermogen vakkundigheid uitgevoerd en geleverd. Tamara Sijlbing verplicht zich tot het leveren van goed werk in overeenstemming met de gemaakte afspraken binnen het karakter van een inspanningsverbintenis.

Tamara Sijlbing is op geen enkele manier aansprakelijk voor mogelijke directe of indirecte schade bij de opdrachtgever.

  1. Concept en herziening

Een offerte omvat de levering van een concepttekst en twee correctie-/feedbackrondes. Tamara Sijlbing verwacht binnen drie werkdagen reactie van de opdrachtgever op het concept, tenzij een andere periode is afgesproken. Meer aanpassingen of wijzigingen worden apart verrekend tegen geldend uurtarief.

  1. Contractduur en uitvoering

Tamara Sijlbing houdt zich zo goed mogelijk aan afspraken en tijdschema’s. Dat lukt alleen als ook de opdrachtgever zich aan de gemaakte afspraken houdt en de juiste informatie verstrekt en medewerking verleent. Afwijkingen in gemaakte afspraken kunnen leiden tot aanpassing van tijdschema’s en afspraken. 

Bij een verzoek tot wijzigen van de opdracht of de afgesproken contractduur en tijd, heeft Tamara Sijlbing het recht om de wijzigingen wel of niet te accepteren. Wanneer afspraken door Tamara Sijlbing door omstandigheden niet nagekomen kunnen worden, wordt hier altijd duidelijk over gecommuniceerd. 

  1. Klachten

Als een klant of opdrachtgever een klacht heeft over een gekocht product of een afgenomen dienst kan deze dit melden bij Tamara Sijlbing via het contactformulier of via e-mail (info@tamarasijlbing.nl). Het is daarbij gewenst om beeldmateriaal mee te sturen over de klacht. Tamara Sijlbing zet zich in om binnen zeven werkdagen te reageren op de klacht en kijkt met de klant/opdrachtgever mee naar een passende oplossing.

  1. Overmacht

In het geval van overmacht heeft Tamara Sijlbing geen verplichting tegenover de opdrachtgever. Zij behoudt zich het recht om de overeenkomst te ontbinden. Als er sprake is van overmacht wordt dit direct gemeld aan de klant/opdrachtgever. Tamara Sijlbing is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van deze overmacht. 

Onder overmacht wordt onder andere verstaan: stagnatie in transport en bedrijfsstoringen.

  1. Privacy

Tamara Sijlbing gebruikt persoonsgegevens alleen voor het verwerken van de bestelling of voor de verwerking van de afgesproken diensten. Betalingen via de website worden verwerkt via Mollie. Persoonsgegevens van klanten en opdrachtgevers worden niet verstrekt aan derden. Meer informatie vind je in de privacyverklaring.

  1. Vertrouwelijkheid 

Tamara Sijlbing houdt alle verkregen informatie en gegevens van de opdrachtgever geheim, tenzij de opdrachtgever en/of klant uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven om deze te delen.

Adviezen van Tamara Sijlbing zijn persoonlijk en op maat gemaakt. De opdrachtgever stelt deze niet ter beschikking aan anderen, tenzij daar expliciet toestemming voor is gegeven door Tamara Sijlbing.

  1. Prijzen

De prijzen vermeld in de webwinkel (‘Winkeltje’) zijn inclusief BTW. 
Op offertes en facturen staat de BTW apart vermeld bij de prijzen.

  1. Offertes en facturen

Wanneer de opdrachtgever een dienst of gepersonaliseerd product aanvraagt, ontvangt deze eerst vrijblijvende informatie en/of een vrijblijvende offerte van Tamara Sijlbing. Wanneer de offerte geaccepteerd wordt, gaan de opdrachtgever en Tamara Sijlbing een overeenkomst aan. De offerte heeft een geldigheidsduur van 14 dagen, tenzij anders overeengekomen. Na deze termijn vervalt de offerte. Na acceptatie van de offerte start het proces van de dienst en/of het gepersonaliseerde product. Wanneer er geen offerte gemaakt is, maar wel schriftelijk is overeengekomen dat Tamara Sijlbing een dienst zal leveren en/of gepersonaliseerd product zal maken, gaan de opdrachtgever en Tamara Sijlbing ook een overeenkomst aan en gelden deze algemene voorwaarden ook. 

Na het afronden van een dienst en/of een gepersonaliseerd product ontvangt de opdrachtgever een factuur. Bij langere projecten kan in overleg met de opdrachtgever gekozen worden voor een maandelijkse facturatie. De opdrachtgever is verplicht om de factuur onder vermelding van het factuurnummer binnen 14 kalenderdagen te betalen, tenzij vooraf schriftelijk anders vastgelegd is. Wanneer de opdrachtgever niet binnen het afgesproken termijn betaalt, zal Tamara Sijlbing een herinnering sturen. Wanneer er na 30 kalenderdagen nog steeds geen betaling door de opdrachtgever heeft plaatsgevonden, heeft Tamara Sijlbing het recht om een boeterente door te voeren.

Wanneer de opdrachtgever na het ontvangen van de geleverde diensten en/of producten niets laat horen, blijft de betaalverplichting in stand. Tamara Sijlbing heeft het recht om alsnog een factuur te sturen en betaald te worden voor de producten en/of diensten.

  1. Overig

Afwijkingen in de algemene voorwaarden zijn pas van toepassing indien deze schriftelijk overeengekomen zijn tussen Tamara Sijlbing en de opdrachtgever/klant.